Ads 468x60px

Pages

Diós almatorta

618.
HOZZÁVALÓK:
7 db alma,
5 dkg porcukor,
5 dkg liszt,
3 tojás,
1/2 dl tej,
10 dkg darált dió,
10 dkg baracklekvár,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Olyan édes almákat válasszunk, melyek nagyjából egyforma méretűek. Hámozzuk meg őket, majd szúrjuk ki a magházukat, és tegyük kivajazott tortaformába. A magházak helyét töltsük meg a dió és a lekvár keverékével. A tojássárgákat keverjük ki csipetnyi sóval és a porcukorral habosra, majd dolgozzuk bele a lisztet, és a tejet. Végül a tojásfehérjékből verjünk kemény habot is adjuk hozzá. A masszával töltsük ki az almák közti teret, a maradékkal pedig fedjük be az egészet. Mérsékelt tűznél kb. 1/2 óráig süssük a sütőben. Miután kihűlt hintsük meg porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése