604.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg gesztenyemassza,
40 dkg gesztenyemassza,
10 dkg vaj,
3 cl rum,
25 db babapiskóta,
tej,
meggy,
tortadara,
tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
A gesztenyemasszát a vajjal, és a rummal kikeverjük habosra. A babapiskótákat egyenként belemártjuk rumos tejbe, de ügyeljünk arra, hogy ne áztassuk el őket. Ezután a gesztenyekrémmel rétegezve bomba alakban lerakjuk úgy, hogy alulra is krém kerüljön, és az egészet is krémmel vonjuk be. A rétegek közé kimagozott meggyet, esetleg rumos meggyet tegyünk. Az egészet hintsük meg tortadarával, és hagyjuk hideg helyen állni legalább 1 napig. Felvert édes tejszínnel adjuk az asztalra. Könnyen elkészíthető, mivel se főzni, se sütni nem kell.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése