Ads 468x60px

Pages

Égő szerecsenpuding

617.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg cukor,
15 dkg őrölt mandula,
1/2 citrom reszelt héja,
15 dkg csokoládé,
5 dkg morzsa,
4 tojás,
a tálaláshoz:
rum,
kockacukor,
tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
15 dkg cukrot, 15 dkg őrölt mandulát, fél citrom reszelt héját, 15 dkg reszelt csokoládét, és 5 dkg morzsát összekeverünk. 4 tojás habbá vert fehérjébe egyenként beleütjük a 4 tojássárgáját. Miután ezeket is alaposan összedolgoztuk, belekeverjük az előzőek szerint összeállított cukros-csokis mandulát is. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, hintsük meg reszelt csokoládéval, és töltsük bele a tésztát. Főzzük 45 percig gőzben. Tálaláskor a puding üres közepébe tegyünk néhány szem rumba mártott kockacukrot, és gyújtsuk meg. Cukros tejszínhabbal díszítsük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése