713.
HOZZÁVALÓK:
1 kg méz,
1/2 kg tört cukor,
1 kg búzaliszt,
3-4 tojás,
10 g hamuzsír,
17 g fahéj,
17 g szegfűszeg,
kevés gyömbér,
28 dkg mandola,
cukormáz.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverj 1 kg forró mézet 1/2 kg finomra törött cukorral és 1kg finom búzaliszttel és hagyd azt cserépedényben egy éjszakán át állni. Ezután gyúrd meg jól a tésztát 3 vagy 4 tojással egy 1/2 óráig, tégy hozzá 10 gramm Ferenc-pálinkával felolvasztott hamuzsírt, 17 gramm fahéjat, ugyanannyi szegfűszeget, kevés gyömbért és 28 dkg hámozatlan, darabokra vagdalt mandolát, gyúrd meg ismét 1/2 óráig, mire a tésztát ujjnyi vastagságra kisodorva, zsírral kikent pléhre adod és igen meleg kemencében vagy sütőcsőben megsütöd. A felső része azután sűrű cukor folyadékkal bevonatik, mire a pléh még 1/2 óráig a meleg csőbe adatik, ezután a mézeskalács még melegében hosszúkás darabokra felszeldeltetik.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése