719.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
50 dkg liszt,
20 dkg vaj,
5 dkg zsír,
3 tojássárgája,
1 evőkanál porcukor,
csipetnyi só,
tej,
2 dkg élesztő,
a töltelékhez:
15 dkg darált dió, illetve 15 dkg darált mák,
1 dl tej,
citromhéj,
vaníliáscukor,
10 dkg mazsola,
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk tésztát 50 dkg lisztből, 20 dkg vajból, 5 dkg zsírból, 3 tojássárgájából, 1 evőkanál porcukorból, csipetnyi sóból, és egy kevés tejben feloldott 2 dkg élesztőből. Meleg helyen kelesszük, majd osszuk annyi cipóra, ahány patkót szeretnék belőle sütni. A cipókat takarjuk le, és pihentessük 1/2 óráig. Ezután nyújtsuk őket késfokvastagságúra, és töltsük meg a töltelékkel. Hagyjuk kelni 1 óráig, majd kenjük meg tojássárgájával és lassan süssük meg.
A töltelék elkészítéséhez tejben főzzünk meg 15 dkg darált diót, és dolgozzuk össze 1 dl tejjel, egy kevés citromhéjjal, és vaníliáscukorral. Keverjünk még bele 10 dkg mazsolát, és ízlés szerint porcukrot. A máktöltelék elkészítésénél ugyanilyen módon járjunk el.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése