717.
HOZZÁVALÓK:27-28 dkg barna cukor (nyers, ha nincs, jó a sima is),
22-23 dkg puha vaj,
2 tojás,
1¼ dl méz (15 dkg),
17-18 dkg sima liszt,
1 csomag szódabikarbóna,
1 evőkanál kakaó (szitálva),
11 dkg olvasztott étcsokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
A hozzávalókat robotgéppel alaposan összekeverjük.
Keverés közben 2,5 dl forró vizet adunk hozzá.
23-24 cm-es alján sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. 180 fokos sütőben kb. 1,5 h-át sütjük. Az utolsó 1/2 órában alufóliát tegyünk a tetejére, és ellenőrizzük legalább 2 alkalommal.
Csokis-mézes máz:
17 dkg étcsokoládét nagyon apróra törünk, vágunk
4 evőkanál vizet felforralunk, hozzáadunk 1¼ dl mézet, megint felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokit és felolvasztjuk benne a lábast mozgatva (nem kevergetjük). Ha felolvadt, kézi habverővel simára keverjük. Hozzáadunk 2 evőkanál porcukrot szitálva (7-8 dkg), beledolgozzuk. Simára keverjük és a tortára öntjük. Egy kicsit a díszítéshez félreteszünk.
Díszítés: Méhecskék
Krémszínű marcipánból kis hengereket formálunk, kicsit lelapítjuk. A csokiból 3 csíkot húzunk rá fogpiszkálóval. A szárnyakat mandula szeletből beleszúrjuk.
Keverés közben 2,5 dl forró vizet adunk hozzá.
23-24 cm-es alján sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. 180 fokos sütőben kb. 1,5 h-át sütjük. Az utolsó 1/2 órában alufóliát tegyünk a tetejére, és ellenőrizzük legalább 2 alkalommal.
Csokis-mézes máz:
17 dkg étcsokoládét nagyon apróra törünk, vágunk
4 evőkanál vizet felforralunk, hozzáadunk 1¼ dl mézet, megint felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokit és felolvasztjuk benne a lábast mozgatva (nem kevergetjük). Ha felolvadt, kézi habverővel simára keverjük. Hozzáadunk 2 evőkanál porcukrot szitálva (7-8 dkg), beledolgozzuk. Simára keverjük és a tortára öntjük. Egy kicsit a díszítéshez félreteszünk.
Díszítés: Méhecskék
Krémszínű marcipánból kis hengereket formálunk, kicsit lelapítjuk. A csokiból 3 csíkot húzunk rá fogpiszkálóval. A szárnyakat mandula szeletből beleszúrjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése