Ads 468x60px

Pages

Gazdag mignon

708.
HOZZÁVALÓK:
45 dkg méz,
4 tojás,
48 dkg liszt,
6 dkg dió,
3 dkg mogyoró,
2 dkg mandula,
2 dkg mazsola,
1 csomag sütőpor,
10 dkg csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a forró mézet 2 tojással, és a liszt felével, majd adjuk hozzá a durvára vágott diót, mogyorót, és mandulát, illetve a mazsolát. Kevergessük kihűlésig, majd dolgozzuk bele apránként a maradék lisztet, melyet a sütőporral jól elkeverünk. Keverjük bele óvatosan a 2 tojásfehérjéből vert kemény habot. Töltsük a masszát vajjal kikent, kilisztezett mignon-formákba, tegyük sütőlapra, és közepesen meleg sütőben süssük meg. Miután kihűlt, vegyük ki a formákból a mignonokat, és gőz fölött megolvasztott csokoládéval vonjuk be őket.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése