707.
HOZZÁVALÓK:
28 dkg csokoládé,
42 dkg cukor,
1,25 l tejszínhab,
21 dkg vaníliáscukor,
ananász-szeletek.

ELKÉSZÍTÉS:
28 dkg csokoládé, 42 dkg cukorral és kevés tejszínnel a tűzön olvasztatik, kihűlés után 3/4 l keményre vert tejszínhabbal összekevertetik, és azonnal a jól záró parfémintába töltve, jégre adatik, hol 2 óráig állni hagyjuk, ezután a mintát óvatosan felnyitjuk, egy kanállal a közepéből egy részét az anyagnak kivesszük, és az üreget óvatosan megtöltjük 1/2 l vert tejszínhabbal, mely 21 dkg törött vaníliáscukorral, és apróra vagdalt ananász-szeletekkel cukorba vegyíttetett. Ha a mintát ismét megtöltjük, újra a jégre adjuk, hagyjuk azon még 2 óráig állni, azután épp úgy kiboríttatik, mint az előbbiek.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése