700.
HOZZÁVALÓK:
56 dkg hámozott mandola,
3 tojás fehérje,
törött cukor,
befőtt,
tejszínhab,
vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
56 dkg hámozott mandola finomra vagdaltatik, és a csőben száríttatik, azután finomra törendő. Erre 3 tojás fehérjéből és törött cukorból sűrű jegedés keverendő, a mandolát pedig lassankint belé adjuk. Most az egész anyagot egy sűrűn cukorral bekent deszkára tesszük, és 5 részre osztjuk, minden rész egy viasszal bevont tortapléhre sodortatik, és lassan világossárgára sütendő. Megjegyzendő, hogy minden egyes lepény közepébe egy lyukat csinálunk. A lepények, ha kihűltek, befőttel megkenve, egymás fölibe rakatnak, és a középső üres hely tejszínhabbal és vaníliával vegyített cukorral megtöltendő.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése