701.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg étcsokoládé,
15 dkg vaj,
6 dkg cukor,
4 tojás,
1 pohár feketekávé,
28 babapiskóta,
az öntethez:
5 dkg étcsokoládé,
tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Tördeljük össze a csokoládét, majd vízfürdőn olvasszuk meg. A tűzről levéve keverjük bele a vajat, és a cukor felét, majd dolgozzuk össze krémes masszává. Válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjéből verjünk kemény habot a maradék cukorral. Adjuk hozzá a tojássárgákat egyenként az előzők szerint összeállított krémhez, és kavarjuk simára. Keverjük bele óvatosan a habot is, arra ügyelve, hogy ne törjük össze. Öntsük a kávét egy lapos tálba, és mártogassuk bele a babapiskóták lapos felét. Kerüljük el, hogy a piskóták nagyon megszívják magukat a kávéval. Vajazzunk ki egy charlotte-formát, és az oldalát rakjuk körbe függőlegesen állított piskótákkal úgy, hogy a lapos oldaluk befele nézzen. Rakjuk ki a forma alját is piskótával, és öntsük rá a csokoládéhabot. Tegyük a hűtőbe 1,5 órára. Borítsuk ki óvatosan egy lapos tálra, és díszítsük a tetejét tejszínhabbal, illetve csokoládéöntettel.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése