705.
HOZZÁVALÓK:
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál cukor,
2 evőkanál kakaó,
4 evőkanál liszt,
6 tojás,
a töltelékhez:
1/2 l tej,
3 evőkanál liszt,
6 tojássárgája,
3 csomag vaníliáscukor,
25 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
a tetejére:
6 tojásfehérje,
25 dkg porcukor,
reszelt csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
A cukorból, a kakaóból, a lisztből, és a tojásokból süssünk piskótatésztát. A töltelék elkészítéséhez főzzük sűrűre a tejet, a liszttel, a tojássárgákkal, és a vaníliáscukorral. Kavarjuk ki a porcukrot a margarinnal. Keverjük össze a tejes krémet, és a kikavart margarint. Az így elkészített töltelékkel kenjük meg a piskótát. Verjük fel a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habnak. Ezt a habot tegyük a megkent piskóta tetejére. Szórjuk meg csokoládé reszelékkel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése