Ads 468x60px

Pages

Boccaccio

721.
Kottyán Márkné, Magdolna receptje
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
10 evőkanál porcukor,
15 dkg darált dió,
5 evőkanál liszt,
1 csomag sütőpor,
ostyalapok,
a krémhez:
1 vaníliapuding,
3 dl tej,
15 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 tojássárgája,
5 cl erős feketekávé,
a díszítéshez:
15 dkg apróra vágott, pörkölt dió.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgákat keverjük ki a porcukorral, és adjunk hozzá apránként 5 evőkanál forró vizet. Ezután a darált diót, a lisztet, a sütőport, és a kemény habbá vert tojásfehérjéket keverjük össze óvatosan a masszával. A tepsit béleljük ki ostyalapokkal, és öntsük rá a tésztát. Előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük meg.
A pudingot főzzük fel a tejben, és tegyük félre hűlni. A vajat, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliáscukrot, és a feketekávét keverjük habosra, majd elegyítsük hozzá a kihűlt pudinghoz.
Kenjük a krémet a tésztára, és szórjuk meg a pörkölt dióval. Tálalás előtt tartsuk hűtőben.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése