710.
HOZZÁVALÓK:25 dkg liszt,
12 dkg vaj,
1 tojássárgája,
7 evőkanál cukor,
kevés tejföl,
a mázhoz:
12 dkg porcukor,
12 dkg dió,
citromhéj,
5 tojásfehérje,
baracklekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk 25 dkg lisztből, 12 dkg vajból, 1 tojássárgájából, 7 evőkanál cukorból, és egy kevés tejfölből tésztát, amit nyújtsunk ki 1/2 cm vastagságúra. Kikent tepsiben süssük szép sárgára. Keverjünk össze 12 dkg porcukrot, 12 dkg apróra vágott dióval, és egy kevés citromhéjjal. Lassan keverjük bele 5 tojás kemény habbá vert fehérjét. Kenjük rá a masszát az előzetesen baracklekvárral megkent tésztára, és langyos sütőben szárítsuk meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése