Ads 468x60px

Pages

Kolduskenyér

718.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg dió,
10 dkg mandula,
10 dkg mogyoró,
10 dkg mazsola,
10 dkg narancshéj,
10 dkg aszalt szilva,
7 tojássárgája,
30 dkg porcukor,
4 kiskanál rum,
40 dkg liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjünk össze 10 dkg darált diót, 10 dkg darált mandulát, 10 dkg darált mogyorót, 10 dkg mazsolát, 10 dkg narancshéjat, 10 dkg apróra vágott aszalt szilvát. Habarjunk el 7 tojássárgáját 30 dkg porcukorral, adjunk hozzá 4 kiskanál rumot, és az előzőek szerint összeállított gyümölcskeveréket. Keverjünk bele végül 40 dkg lisztet, és hosszúkás, cipó alakot formálva, vajjal kikent, lisztezett tepsiben 1 órán át mérsékelt tűznél süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése