Ads 468x60px

Pages

Párizsi kifli

709.
HOZZÁVALÓK:
4 tojássárgája,
20 dkg vaj,
5 dkg cukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1/2 csomag sütőpor,
20 dkg liszt,
2 dkg reszelt csokoládé,
a töltelékhez:
20 dkg mogyoró,
20 dkg porcukor,
4 tojásfehérje,
2 dkg reszelt étcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat habosra a vajjal, a cukorral, és a vaníliáscukorral. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és a reszelt csokoládét, majd dolgozzuk ki jól a tésztát. Nyújtsuk lisztezett deszkán 1/2 cm vékonyságúra a tésztát, és vágjuk 7 centis háromszögekre. A töltelékből rakjunk rá kis halmokat, és sodorjuk kifli formára őket. A kifliket helyezzük sütőpapírral borított sütőlapra, toljuk előmelegített sütőbe, és közepes tűznél süssük. Vaníliáscukorral meghintve tálaljuk. A töltelék elkészítéséhez keverjük össze az aprított mogyorót, a reszelt csokoládéval, és a tojásfehérjékből, porcukorral vert kemény habbal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése