Ads 468x60px

Pages

Kutyafüle

720.
Kottyán Márkné, Magdolna receptje
HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
15 dkg cukor,
15 dkg liszt,
1 mokkáskanál sütőpor,
a krémhez:
1 csomag csokoládépuding,
3 dl tej,
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
1 evőkanál kakaó,
3 cl Portorico rum,
1 csomag vaníliáscukor.



ELKÉSZÍTÉS:
Vegyük ketté a tojásokat. A fehérjét verjük habosra a cukorral, és keverjük hozzá a sárgáját. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és adjuk hozzá a masszához. Evőkanállal tegyük egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe úgy, hogy ne fussanak egybe. Előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük meg. Amikor félig megsült, vegyük ki és formázzuk tölcsér alakúra, majd süssük rózsaszínűre.
A krém elkészítéséhez a pudingot keverjük el a kakaóval, és a cukorral. Engedjük fel fokozatosan a tejjel, és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. A kihűlt pudingba daraboljuk bele a margarint. A rummal és a vaníliáscukorral ízesítsük, és egy habverővel keverjük habosra.
A tölcséreket töltsük meg a krémmel, és díszítsük tejszínhabbal. Tálalás előtt tegyük hűtőszekrénybe.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése