720.
Kottyán Márkné, Magdolna receptje
HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
3 tojás,
15 dkg cukor,
15 dkg liszt,
1 mokkáskanál sütőpor,
a krémhez:
1 csomag csokoládépuding,
3 dl tej,
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
1 evőkanál kakaó,
3 cl Portorico rum,
1 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Vegyük ketté a tojásokat. A fehérjét verjük habosra a cukorral, és keverjük hozzá a sárgáját. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és adjuk hozzá a masszához. Evőkanállal tegyük egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe úgy, hogy ne fussanak egybe. Előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük meg. Amikor félig megsült, vegyük ki és formázzuk tölcsér alakúra, majd süssük rózsaszínűre.
Vegyük ketté a tojásokat. A fehérjét verjük habosra a cukorral, és keverjük hozzá a sárgáját. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és adjuk hozzá a masszához. Evőkanállal tegyük egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe úgy, hogy ne fussanak egybe. Előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük meg. Amikor félig megsült, vegyük ki és formázzuk tölcsér alakúra, majd süssük rózsaszínűre.
A krém elkészítéséhez a pudingot keverjük el a kakaóval, és a cukorral. Engedjük fel fokozatosan a tejjel, és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. A kihűlt pudingba daraboljuk bele a margarint. A rummal és a vaníliáscukorral ízesítsük, és egy habverővel keverjük habosra.
A tölcséreket töltsük meg a krémmel, és díszítsük tejszínhabbal. Tálalás előtt tegyük hűtőszekrénybe.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése