Ads 468x60px

Pages

Szerecsen ingben

714.
HOZZÁVALÓK:
1/4 kg írósvaj,
16 tojás,
1/4 kg reszelt csokoládé,
1/4 kg mandola,
1/4 kg liszt,
1/4 kg tört cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Kavarj le 1/4 kg írósvajat 16 tojássárgájával, ugyanannyi reszelt csokoládéval, adj hozzá még 1/4 kg mandolát, melyet héjával együtt kell finomra megtörni, ugyanannyi lisztet, keverd ezeket jól el, add hozzá a 10 tojásnak habbá vert fehérjét, tedd egy formába és állítsd gőzbe; ezalatt tégy a tűzhöz 1/4 kg tört cukrot egy kevés vízzel és hagyd ezt sűrűre elfőni, ekkor 6 tojás kemény habbá vert fehérjét keverj lassanként a főtt cukorba; ha a koch már megkeményedett, fordítsd tálra, kend be a cukroshabbal és melegen add föl. Ez a hab az ing.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése