697.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
50 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
1 csomag sütőpor,
4 tojássárgája,
25 dkg margarin,
1 pohár tejföl,
lekvár,
4 tojásfehérje,
32 dkg cukor,
15 dkg dió.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a tojássárgákat, a margarint és a tejfölt. Tegyük a tésztát kis kosárkákba, kenjük meg ízlés szerint választott lekvárral, és nyomjunk bele mindegyikbe 1 szem meggyet. Félig süssük meg.
A töltelékhez keverjük habosra a tojásfehérjéket a cukorral, és tegyük bele a durvára vágott diót. Ha lehet, akkor gőz fölött verjük fel, és öntsük a tésztára. Ezt követően süssük meg teljesen.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése