Ads 468x60px

Pages

Alpesi teasütemény

595.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
10 dkg lekvár,
2 tojás,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1 csomag sütőpor,
30 dkg liszt,
1 citrom reszelt héja,
2 kiskanál kakaópor,
1 kiskanál őrölt fahéj,
15 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a vaníliás cukorral, és a porcukorral kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a fahéjat, a citrom lereszelt héját, adagonként a sütőporral elkevert lisztet, és végül egyenként a tojásokat. Az alaposan kidolgozott tészta 1/4 részét összegyúrjuk a kakaóporral. A többi tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és 5 centiméteres, kerek tésztavágóval kiszúrjuk. A maradék tésztát újból összegyúrjuk, és szintén kiszúrjuk. A kakaós tésztát kissé vastagabbra nyújtjuk, mint az előzőt, és 3 centiméteres, kerek tésztavágóval szúrjuk ki. A maradék tésztát ugyanúgy felhasználjuk, mint az előzőekben. A világos és a sötét korongokat külön-külön, előmelegített sütőben, közepes tűznél kisütjük. A kihűlt korongokat párosával - 1 világos, 1 sötét - lekvárral összeragasztjuk, majd vaníliás cukorral meghintve kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése