Ads 468x60px

Pages

Királynő mignon

584.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg liszt,
10 dkg cukor,
4 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
8 dkg őrölt mogyoró,
vajas csokoládékrém,
2 kanál rum.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliáscukorral kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a mogyorót, és végül a felvert tojásfehérjéket. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsiben kisütjük. Miután kihűlt, a tésztából közepes pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki. Vajas csokoládékrémet készítünk, amihez hozzákeverünk 2 kanál rumot. A kiszúrásnál megmaradt darabokat kis kockákra vágjuk, és belekeverjük a vajas krémbe. A korongokat a vajas, rumos csokoládékrémmel bevonjuk. A krémes tésztakockákból kúpos halmokat rakunk rájuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Végezetül cukros csokimázzal vonjuk be, és szeletekre vágott hámozott mandulával díszítjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése