578.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
10 dkg főtt krumpli,
10 dkg cukor,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg zsír,
1 tojás,
lekvár,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
A zsírt a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és az áttört főtt krumplit. Késhegynyi sót adunk hozzá, és alaposan összedolgozzuk. 5 mm vastagságúra nyújtjuk ki a tésztát, és 4 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk ki belőle. Majd minden második korong közepét egy gyűszűvel kiszúrjuk. A teli korongokat megkenjük lekvárral, majd befedjük a lyukas korongokkal. Sütőlapra téve előmelegített sütőbe tesszük, és közepes tűzön kisütjük.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése