Ads 468x60px

Pages

Tordai mézes pogácsa

597.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg búzaliszt,
25 dkg rozsliszt,
25 dkg barna méz.

ELKÉSZÍTÉS:
A mézet felforraljuk, majd miután kihűlt, hozzákeverjük a kétféle lisztet. Adhatunk hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát és egy csipetnyi sót is. Ha az alapanyagokat alaposan összedolgoztuk, jól formázható tésztát kapunk. Ha mégis szárazra sikerülne, akkor 1-2 kiskanál vizet adhatunk hozzá, de csak cseppenként. A tésztát 5-6 mm vékonyra kinyújtjuk, majd piskótaszaggatóval kiszaggatjuk. 200 fokon 8 percig sütjük, ügyeljünk rá, hogy ne süssük barnára. Ha 1-2 finom alma társaságában jól záródó süteményes dobozba tesszük 2-3 napra, akkor úgy kapunk puha kekszet, hogy közben ropogós marad. Készíthetjük árpagyöngy lisztjéből is, ha igazán különleges süteményt szeretnénk sütni. Fűszerezhetjük kurkumával, és őrölt gyömbérrel is.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése