579.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg héjában főtt krumpli,
25 dkg héjában főtt krumpli,
5 dkg trappista sajt,
1 tojás,
őrölt bors,
a sütéshez olaj,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
A héjában főtt krumplit meghámozzuk, villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, egy csipetnyi sót, és összedolgozzuk annyi liszttel, hogy kemény, de nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd gyűszűvel kis korongokat szúrunk ki belőle. A maradék tésztát összegyúrjuk és ugyanezzel az eljárással szintén kiszúrjuk. A minipogácsákat bő, forró olajban kisütjük, majd szűrőkanállal kivesszük, lecsöpögtetjük, és megforgatjuk a lereszelt sajtban. Sörhöz, vagy fehér borhoz kínálhatjuk, lehetőleg még melegen. A tésztát őrölt borssal, esetleg piros paprikával is ízesíthetjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése