575.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg porcukor,
25 dkg porcukor,
6 tojás,
1/2 csomag vaníliáscukor,
5 dkg csokoládé,
2 kávéskanál őrölt kávé,
1/4 csomag sütőpor,
4 evőkanál liszt,
a krémhez:
15 dkg porcukor,
3 tojássárgája,
1 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
2 dl tej,
2 evőkanál erős feketekávé,
5 dkg főzőcsokoládé,
20 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
25 dkg cukrot 6 tojássárgájával és 1/2 csomag vaníliáscukorral kikeverünk habosra, majd 5 dkg reszelt csokoládét, 2 kávéskanál finomra őrölt szemeskávét, 1/4 csomag sütőport, 4 evőkanál lisztet, és végül a 6 tojás kemény habját adjuk hozzá. Kivajazott, kilisztezett formában közepes tűzön sütjük, amikor kihűlt, 2 lapra vágjuk.
A krém elkészítése: 15 dkg porcukrot, 3 tojássárgájával, 1 egész tojással, 1 csomag vaníliás cukorral, és 2 dl tejjel állandó kavarás mellett sűrűre főzünk. Közben hozzáadunk 2 evőkanál erős feketekávét, és 5 dkg főzőcsokoládét. Miután kihűlt, a krémhez keverünk 20 dkg vajat.
Ezzel a krémmel kenjük meg és vonjuk be a tortát.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése