Ads 468x60px

Pages

Besztercei torta

586.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg darált mogyoró,
15 dkg porcukor,
5 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
a krémhez:
15 dkg vaj,
13 dkg porcukor,
10 dkg pörkölt mogyoró,
1 csomag vaníliáscukor,
a díszítéshez:
tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliáscukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjékből felvert habot, és a mogyorót. Vajjal kikent, lisztezett tortaformába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél kisütjük. A kihűlt tortát lapjában kettévágjuk, és megtöltjük. Kívül is bevonjuk a krémmel. Tejszínhabbal és mogyorószemekkel díszítjük.
A krém elkészítése: a vajat a porcukorral és a vaníliáscukorral kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a darált mogyorót.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése