582.
HOZZÁVALÓK:
1 kg padlizsán,
40 dkg lecsópaprika,
50 dkg hagyma,
20 dkg paradicsom,
3 tojás,
1 és 1/4 l tej,
1 dl olaj,
10 dkg zsemlemorzsa,
őrölt fahéj,
só,
bors.

ELKÉSZÍTÉS:
A padlizsán héját lehúzzuk, és félretesszük. A húsát kockákra vágjuk. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt, majd a hámozott és darabokra vágott paradicsomot. 30 percig lassú tűzön főzzük, sóval, borssal, fahéjjal fűszerezzük. Megszórjuk zsemlemorzsával. A tojásokat a tejjel felverjük, és a megpuhult zöldségre öntjük. Adjunk hozzá 1 kanál zsemlemorzsát, és keverjük össze óvatosan. Az egészet öntsük tepsibe, a tetejét szórjuk meg zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben 180 fokon gőzfürdőbe helyezzük a tepsit, és 30 percig hagyjuk benne. Amikor elkészült, óvatosan borítsuk egy tálra.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése