574.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt,
15 dkg liszt,
15 dkg vaj,
4 tojás,
4 dkg cukor,
1 evőkanál kakaópor,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
20 dkg porcukor,
20 dkg darált mandula,
5 dkg csokoládé,
a kenéshez:
tej.
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a sütőporral elkevert liszttel elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk a tojások sárgájával, a cukorral, és a kakaóporral. A tojásfehérjékből vert kemény habba óvatosan beleforgatjuk a mandulát, a reszelt csokoládét, és a porcukrot. A kakaós tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyságúra nyújtjuk, majd 6 cm-es négyzetekre vágjuk. A lapokat megtöltjük a mandulás, csokoládés krémmel, feltekerjük, és patkó alakúra hajlítjuk. Sütőpapírral fedett sütőlapra helyezzük, a tetejüket megkenjük tejjel, majd a sütőlapot előmelegített sütőbe tesszük. Mérsékelt tűzön világosbarnára sütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése