Ads 468x60px

Pages

Csokoládés staféta

573.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg mogyorókrém,
10 dkg vaj,
15 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor,
15 dkg étkezési keményítő,
1 tojás,
5 dkg étcsokoládé,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojást a vajjal, és a mogyorókrémmel kikeverjük habosra, vaníliáscukorral és egy csipetnyi sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a keményítőt, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett deszkán kisujjnyi rudakat sodrunk belőle, melyeket sütőpapírral borított sütőlapra rakunk. Betesszük az előmelegített sütőbe, és mérsékelt tűznél halványbarnára sütjük. A kihűlt rudacskákat a közepükig olvasztott csokoládéba mártjuk, és megszárítjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése