600.
HOZZÁVALÓK:
kb. 60 szelethez:
15 dkg cukor,
15 dkg durvára darált dióbél,
7 dkg vaj,
7 dkg darált, cukrozott narancshéj,
1 dl tejszín,
1 dkg liszt,
1 kávéskanál étolaj,
15 dkg étcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a cukrot, a dióbelet, a vajat, a narancshéjat, és a tejszínt, majd egy edényben állandó kevergetés közben nyílt lángon forraljuk fel. Miután a tűzről levettük adjuk hozzá a lisztet is. Sütőlemezeket kenjünk be vékonyan étolajjal, és hintsük meg egy kevés liszttel. A tésztamasszából kiskanállal formáljunk mandulányi kis halmokat a sütőlemezekre, egymástól 5 cm távolságra. A süteményt 160-180 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt süssük ki. Teljesen lapos, kerek süteményeket kapunk, melyek akkor szépek, ha a szélük barnás, és a közepük felé világosodnak. 2-3 perccel a sütés után késsel szedjük fel az egyes darabokat, mert ha tovább várunk a sütemény összetörik. A teljes kihűlést követően olvasztott, étolajjal hígított étcsokoládéval vonjuk be a sütemények alját. A bevonat dermedését követően tálalható.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése