593.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
1 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
10 dkg mandula,
a krémhez:
24 dkg vaj,
24 dkg cukor,
1,5 dl erős feketekávé.
1 evőkanál rum.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat verjük fel, és válasszuk szét a sárgájukat és fehérjéket. A tojássárgákat a cukor 2/3 részével keverjük ki habosra. A fehérjékből a maradék cukorral verjünk kemény habot. Ezt adjuk hozzá a sárgájához, majd kevergetés közben szórjuk hozzá a lisztet is. A piskótamasszát vajjal kikent, kilisztezett, hosszúkás, keskeny tepsibe töltjük, és közepes meleg sütőben megsütjük.
A krémhez a cukrot 1,5 dl erős feketekávéval főzzük hólyagosra. Közben a vajat keverjük habosra. Amikor a kávés cukorszirup kihűlt, állandó kevergetés közben vékony sugárban öntsük a vajhoz. Végül keverjük bele a rumot is.
A kihűlt piskótát hosszában vágjuk 3 részre. A lapokat kenjük meg a kávékrémmel, és helyezzük őket egymásra. A torta tetejét és oldalát is kenjük be a maradék krémmel. Díszítsük a tortát félbevágott, pirított mandulával.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése