Ads 468x60px

Pages

Zabpehelytorta

587.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg zabpehely,
15 dkg porcukor,
7 tojás,
gyümölcslekvár,
a krémhez:
10 dkg vaj,
12 dkg porcukor,
3 dkg étkezési keményítő,
2 dl tej,
1 dkg kakaópor.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat is, és óvatosan elkeverjük. Ezután belekeverjük a mákdarálóval megdarált zabpelyhet. Vajjal kikent, kilisztezett tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben mérsékelt tűzön kisütjük. A kihűlt tortát lapjában kettévágjuk, lekvárral megkenjük, a krémet rásimítjuk, és az így összeállított tortát kívül is bevonjuk.
A krém elkészítése: a keményítőt a tejben elhabarjuk, és állandó kevergetés közben sűrű péppé főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a kakaót. A kihűlt pépbe adagonként belekeverjük a vajas krémet.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése