601.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 tojássárgája,
a töltelékhez:
40 dkg egresbefőtt,
3 dkg zsemlemorzsa,
1 cl rum,
5 dkg durvára darált dió,
8 dkg cukor,
szegfűbors.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztből, a vajból, a porcukorból és a tojássárgájából gyúrjunk sima tésztát. Ügyeljünk arra, hogy a vaj ne olvadhasson fel. A linzertésztát osszuk 2 részre, az egyiket tegyük kinyújtva tepsibe, és süssük meg félig. A töltelékhez a leszűrt befőttet, a zsemlemorzsát, a rumot, a darált diót, és a cukrot keverjük össze, ízesítsük kevés szegfűborssal, majd kenjük rá a félig megsült tésztára. Borítsuk be a másik kinyújtott linzerlappal. Kenjük meg a tetejét tojással, és rácsozzuk villával. 200 fokos forró sütőben süssük meg.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése