Ads 468x60px

Pages

Csokis makkok

594.
HOZZÁVALÓK:
18 dkg liszt,
8 dkg vaj,
7 dkg cukor,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1 tojás,
10 dkg főzőcsokoládé,
10 szem hámozott mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a tojással, a cukorral, és a vaníliáscukorral kikeverjük habosra. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan összedolgozzuk. A tésztából hüvelykujjnyi vastagságú, 5 centiméter hosszú rudacskákat formálunk. Sütőpapírral borított sütőlapon, előmelegített sütőben, közepes tűznél kisütjük. A kihűlt makkocskák egyik végét gőz fölött megolvasztott csokoládéba mártjuk, majd megszárítjuk. A mandula szemeket éles késsel gyufaszál vastagságú hasábokra vágjuk, és a kis hasábokat a makkocskák csokoládés végébe szúrjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése