591.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg gesztenyemassza,
10 dkg porcukor,
7 tojás,
14 dkg cukor,
2 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
1/2 dl rum,
2 dkg vaníliáscukor,
4 dl tejszín,
1/2 dkg zselatin,
3 evőkanál tej,
5 dkg étcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
A gesztenyemasszát krumplitörőn nyomjuk át, majd keverjük ki habosra a porcukorral és a tojások sárgáival. A tojásfehérjékből 7 dkg cukorral verjünk kemény habot, majd könnyedén keverjük össze a gesztenyemasszával, és a rummal. Ízesítsük a vaníliáscukorral. Kivajazott, kilisztezett tortaformában süssünk külön-külön 5 kerek tortalapot a masszából. Közben a tejszínt a maradék cukorral verjük kemény habbá, és adjunk hozzá egy kevés tejben feloldott zselatint. A kihűlt tortalapokat töltsük meg a tejszínhabbal, és vonjuk be gőzön megolvasztott csokoládéval. A kész tortát hűtsük be, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése