Ads 468x60px

Pages

Prágai torta

583.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg vaj,
6 tojás,
12 dkg porcukor,
5 dkg csokoládé,
12 dkg darált mandula,
4 dkg piskótamorzsa,
1 csomag vaníliáscukor,
a krémhez:
15 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
1 kanál rum,
a mázhoz:
12 dkg porcukor,
1 dkg vaj,
5 dkg csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, és a vaníliáscukorral, majd hozzáadjuk a megpuhított csokoládét, a mandulát, és a vaníliáscukrot. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a morzsát, és a kikevert tojássárgákhoz keverjük. Vajjal kikent, kilisztezett tortaformába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön kisütjük. A kihűlt tortát lapjában kettévágjuk, és megtöltjük. A tetejét és az oldalát mázzal bevonjuk.
A krém elkészítése: a vajat a porcukorral és a vaníliáscukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást és a rumot, majd az egészet alaposan átkeverjük.
A máz elkészítése: a porcukrot kevés vízzel sűrű sziruppá főzzük, majd hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a vajat, ezt követően jól kikeverjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése