Ads 468x60px

Pages

Almafánk

729.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg margarin,
15 dkg rétesliszt,
3 tojás,
8 közepes nagyságú alma,
baracklekvár,
fahéjas cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljunk fel 1,5 dl vizet 10 dkg margarinnal. Állandó kevergetés mellett szórjunk bele 15 dkg réteslisztet. Keverjük tovább a tűzön, és akkor vegyük le, amikor a tészta az edénytől elválik. Hűtsük langyosra. Dolgozzunk bele egyenként 3 egész tojást. Lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, és vágjunk ki belőle 8 egyforma négyzetet. Amíg a tészta hűl, tisztítsunk meg 8 közepes nagyságú almát, a magházakat fúrjuk ki. Az üregekbe csepegtessünk baracklekvárt. Minden tésztanégyzetre tegyünk 1-1 lekvárral töltött almát, és a tészta 4 csücskét összefogva, egyenként csomagoljuk be őket. Kivajazott tepsibe helyezzük őket egymás mellé, és tegyük be az előmelegített sütőbe. 5 percig teljes lángon, majd takarékon süssük szép pirosra. Még melegen hintsük meg fahéjas cukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése