Ads 468x60px

Pages

Rádiós szelet

732.
Horváth Jenőné, Aranka receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
40 dkg liszt,
15 dkg zsír,
3 tojássárgája,
2 dkg élesztő,
1 dl tej,
a kenéshez és a szóráshoz:
lekvár,
cukor,
darált dió,
a töltelékhez:
4 tojásfehérje,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
15 dkg dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel az élesztőt a tejben. Morzsoljuk el a lisztet a zsírral, gyúrjuk össze a tojássárgájával, és a felfuttatott élesztővel. Osszuk 3 cipóra, nyújtsuk ki, kenjük meg lekvárral, szórjuk meg cukros dióval. Két szélén sodorjuk fel a negyedéig, és kenjük rá a tölteléket. A töltelék elkészítéséhez verjünk fel kemény habnak 4 tojásfehérjét, keverjük össze 15 dkg cukorral, 1 csomag vaníliáscukorral, és 15 dkg dióval. A másik 2 cipót is ugyanígy készítsük el, majd kikent tepsiben, egymás mellé téve, előmelegített sütőben, jó közepes tűzön süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése