743.
Horváth Józsefné receptje
HOZZÁVALÓK:
1 kg áttört, főtt burgonya,
1 kg áttört, főtt burgonya,
50 dkg liszt,
20 darált mák,
15 dkg porcukor,
20 dkg szilvalekvár,
2 evőkanál zsír,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze az áttört burgonyát a sóval ízesített liszttel, és nyújtsuk ki egy deszkán 1/2 cm vastagságúra. Kenjük meg a felolvasztott zsírral, és szórjuk rá a porcukorral elkevert darált mákot. Potyogtassuk rá a szilvalekvárt, majd miként a rétest, tekerjük fel. Vágjuk szűk arasznyi darabokra, és tegyük kizsírozott tepsibe. Kenjük meg olvasztott zsírral ismét, és süssük előmelegített sütőben aranyszínűre. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét porcukorral.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze az áttört burgonyát a sóval ízesített liszttel, és nyújtsuk ki egy deszkán 1/2 cm vastagságúra. Kenjük meg a felolvasztott zsírral, és szórjuk rá a porcukorral elkevert darált mákot. Potyogtassuk rá a szilvalekvárt, majd miként a rétest, tekerjük fel. Vágjuk szűk arasznyi darabokra, és tegyük kizsírozott tepsibe. Kenjük meg olvasztott zsírral ismét, és süssük előmelegített sütőben aranyszínűre. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése