Ads 468x60px

Pages

Ruszwurm cukrászda - Budai Vár

II.

Ruszwurm cukrászda - Budai Vár

A Budai Várnegyedben, a Szentháromság utca 7. szám alatt megbúvó Ruszwurm cukrászda egy igazán kultikus hely a sütemények kedvelői számára. Ennek megfelelő várakozással kerestük fel a Várban tett legutóbbi sétánk alkalmával. Az 1827-ben nyílt cukrászda jelenleg a Szamos család tulajdonában van, történetéről a honlapján olvashatunk részletesebben. Maga az épület csodálatos környezetben található, egy kedves, és nagyon hangulatos hely. Jól megközelíthető, a Várban tulajdonképpen minden út ide vezet. Ennek megfelelően mindig tömve van, és a turista térképeken is be lehet jelölve, mert folyamatosan érkeznek a különböző csoportok. Ez egyben hátránya is, mert nagyon nehéz asztalt szerezni. Amíg ott várakoztunk, többen tovább is mentek, miután benéztek. Nekünk szerencsénk volt, mert csak ketten voltunk és a belső szobában felszabadult egy kis asztal. Helyünk volt, de csak éppen annyi, hogy leülhessünk. Az eredeti berendezés, a múltat idéző nagyszámú ereklye, az ódon falak, egy utánozhatatlan környezetet teremtenek. De sajnos végig az járt a fejemben, hogy ez a cukrászda már kinőtte ezt a helyet. Bár azt is hozzá kell tenni, hogy ezt a hangulatot nagy művészet lehet egy nagyobb épületben megteremteni, még az is elképzelhető, hogy azzal el is vesztené a varázsát. Mindenesetre mára kényelmetlenül zsúfolttá vált, ami sokakat elijeszthet.
A választék kifejezetten széles, van itt minden, mi szem-szájnak ingere. Mivel a gyümölcsös sütemények kedvelői vagyunk ebből a körből választottunk. A kínálat alapvetően a klasszikus süteményekre támaszkodik, de azért akadnak helyi specialitások is, melyeket leginkább az erre utaló neveik (pl. Ruszwurm krémes, és torta) alapján lehet beazonosítani. A sütemények finomak, de a mi ízlésünknek talán kissé tömények, az elkészítésük azonban mindenképpen egyedi. A szeletek nagysága a szokásos, viszont árban a környék szellemének megfelelően viszonylag magas kategóriába tartoznak.
A személyzet a látogatásunk alkalmával nagyon aranyos, fiatal lányokból állt, akik igyekeztek kitenni magukért, de ebben egyrészt a zsúfoltság, másrészt a sütemények előkészítésének lassúsága akadályozta őket. Csak ez utóbbira tudok gondolni, mert elég soká érkezett meg a kiválasztott sütemény. Az egyik lány a hely szellemének megfelelően volt öltözve, a másik nagyon nem. Az ilyen dolgok azért egy csöppet rontanak az összképen.
Mindent összevetve mindenkinek ajánljuk, hogy térjen be egy sütire, mert igazi élmény. De a zsúfoltság és a felszolgálás esetlegessége komolyan átgondolandó.

Mami süti értékelése: 8,5

Az értékelést az itt található szempontok szerint végeztük. Ha ismeri a cukrászdát ossza meg velünk a tapasztalatait.




0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése