Ads 468x60px

Pages

Árvácska

733.
Horváth Jenőné, Aranka receptje
HOZZÁVALÓK:
a vaníliatésztához:
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliapuding,
kevés sütőpor,
a puncstésztához:
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
1 csomag puncspuding,
kevés sütőpor,
a barna tésztához:
5 tojás,
5 evőkanál cukor,
2 csomag csokoládépuding,
kevés sütőpor,
a krémhez:
25 dkg margarin,
15 dkg cukor,
2 dl tej,
1 csomag vaníliapuding,
2 evőkanál kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat a cukorral. Adjuk hozzá a sütőporral kevert vaníliapudingot, és a tojások keményre vert habját. Kikent őzgerincformában, előmelegített sütőben süssük ki.
A puncspudinggal a vaníliáshoz hasonlóan készítsük el a tésztát.
A barna tészta elkészítésénél keverjük ki a tojássárgákat a cukorral, adjuk hozzá a sütőporral elegyített csokoládépudingot, és a tojások keményre vert habját. Kikent, sütőpapírral bélelt nagy tepsiben, előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük meg. Amikor kisült azonnal göngyöljük fel, és így hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítéséhez főzzük sűrűre a vaníliapudingot a tejben. Keverjük habosra a margarint a cukorral, és apránként keverjük hozzá a kihűlt vaníliapudingot.
1/3 rész krémhez tegyünk kakaót, és ezzel ragasszuk össze az őzgerincben sült tésztákat egymással szemben. Így egy hengert kapunk. A csokoládés tésztára kenjük rá a sárga krémet, és göngyöljük bele az összeragasztott hengert. Hűtsük le, és vonjuk be csokoládémázzal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése