Ads 468x60px

Pages

Hájas pogácsa

747.
HOZZÁVALÓK:
2 dkg élesztő,
1 kávéskanál cukor,
50 dkg liszt,
1 kávéskanál tejföl,
5 dkg zsír,
1 kávéskanál só,
1 tojássárgája,
25 dkg háj.

ELKÉSZÍTÉS:
Kelesszünk meg 2 dkg élesztőt 1 dl langyos vízzel, és 1 kávéskanál cukorral. Dolgozzunk össze 50 dkg lisztet 1 kávéskanál tejföllel, 5 dkg zsírral, 1 kávéskanál sóval, 1 tojássárgájával, és a megkelesztett élesztővel. Gyúrjuk rétestésztává, és ha szükséges adjunk még hozzá vizet. Pihentessük 30 percig. Közben készítsük elő a 25 dkg hájat, amit darálás után kavarjunk habosra, és osszunk 3 részre. A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, és kenjük rá a háj 1/3 részét. Csavarjuk fel, a nyújtófával kissé nyomkodjuk szét, hajtsuk 3 részbe, és hűvös helyen pihentessük 15 percig. A nyújtást, a háj rákenését, hajtogatást, pihentetést ismételjük meg még kétszer. Az utolsó pihentetést követően nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, szaggassuk ki egy pogácsaszaggatóval, és kenjük meg tojással. Forró sütőben süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése