728.
Nagy Árpádné, Juliska receptje
HOZZÁVALÓK:
15 dkg zsír,
15 dkg zsír,
25 dkg liszt,
22 dkg cukor,
2 tojássárgája,
1/2 csomag sütőpor,
tej,
12 dkg őrölt, pörkölt mogyoró,
1/2 citrom reszelt héja,
2 tojás,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzunk el alaposan 15 dkg zsírt 25 dkg liszttel. Adjunk hozzá még 10 dkg cukrot, 2 tojássárgáját, 1/2 csomag sütőport, és annyi tejet, amennyit felvesz ahhoz, hogy a tészta jól nyújtható legyen. A metélt vastagságúra nyújtott tésztát szúrjuk ki egy pogácsaszaggatóval, és rakjunk rá dió nagyságú csomókat 12 dkg őrölt, pörkölt mogyoróból, 12 dkg cukorból, 1/2 citrom lereszelt héjából, 2 tojásból és 1 evőkanál zsemlemorzsából készített keverékből. Előmelegített sütőben, normál tűznél süssük. Szórjuk be vaníliáscukorral.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzunk el alaposan 15 dkg zsírt 25 dkg liszttel. Adjunk hozzá még 10 dkg cukrot, 2 tojássárgáját, 1/2 csomag sütőport, és annyi tejet, amennyit felvesz ahhoz, hogy a tészta jól nyújtható legyen. A metélt vastagságúra nyújtott tésztát szúrjuk ki egy pogácsaszaggatóval, és rakjunk rá dió nagyságú csomókat 12 dkg őrölt, pörkölt mogyoróból, 12 dkg cukorból, 1/2 citrom lereszelt héjából, 2 tojásból és 1 evőkanál zsemlemorzsából készített keverékből. Előmelegített sütőben, normál tűznél süssük. Szórjuk be vaníliáscukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése