724.
Szalontay Zoltánné, Ilona receptje
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
20 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
1 kg kukoricaliszt,
10 dkg zsír,
10 dkg cukor,
1 tojás,
tej szükség szerint,
kevés só,
szilvalekvár,
dió, mandula, vagy mogyoró.
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk a lisztből kovászt a tejjel és az élesztővel. Készítsünk a kukoricalisztből tésztát a zsírral, a cukorral, a sóval, a tojással, és annyi tejjel, hogy piskótaszerű anyagot kapjunk. Dolgozzuk hozzá a kovászt és keverjük ki ismét alaposan. Öntsük zsírral kikent tepsibe és kenjük el egyenletesen ujjnyi vastagságúra. Olvasztott zsírral, vagy vajjal kenjük meg a tetejét, kockázzuk fel képzeletben, és minden kocka közepére tegyünk egy jó kiskanálnyi szilvalekvárt, erre egy gerezd diót, mandulát, vagy mogyorót, majd hagyjuk kelni. Előmelegített sütőben süssük szép pirosra. Daraboljuk fel melegen, hintsük meg porcukorral, és tálaljuk meleg cseréptálon.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése