Ads 468x60px

Pages

Hartyáni krémes

754.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg liszt,
10 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
1 csomag sütőpor,
2 dkg kakaó,
1 tojás,
1 dl tej,
a krémhez:
1/2 l tej,
2 evőkanál liszt,
2 csomag vaníliáscukor,
20 dkg vaj,
2 nagy doboz babapiskóta,
1/2 dl rum,
2 dl tejszín.

ELKÉSZÍTÉS: Gyúrjuk össze a lisztet, a margarinnal, a porcukorral, a sütőporral, a kakaóval, a tojással, és a tejjel. Süssünk belőle 2 egyforma lapot. A krém elkészítéséhez főzzük sűrűre a tejet a 2 evőkanál liszttel. Adjuk hozzá a vaníliáscukrot, és miután langyosra hűlt, keverjük bele az előzőleg habosra kavart vajat. Az egyik tésztalapra kenjük rá a főzött krém felét, és rakjuk rá sorban egymás mellé a babapiskótákat. Locsoljuk meg a rummal, majd a krém másik felével vonjuk be a piskótát. Borítsuk be a másik lappal. Hagyjuk hűvös helyen néhány órán keresztül állni, tálaláskor vonjuk be tejszínhabbal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése