Ads 468x60px

Pages

Csokoládés rántott egér

726.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
6 tojássárgája,
6 dkg olvasztott vaj,
5 dkg porcukor,
4 dl tej,
1 evőkanál rum,
2 dkg élesztő,
csipetnyi só,
csokoládéöntet, vagy reszelt csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk fánktésztát 50 dkg lisztből, 6 tojássárgájával, 6 dkg olvasztott vajjal, 5 dkg porcukorral, 4 dl tejjel, 1 evőkanál rummal, 2 dkg élesztővel, és egy csipetnyi sóval. Dolgozzuk ki alaposan, majd pihentessük, míg megkel. Szaggassuk az "egérkéket" egy evőkanállal forró zsírba, és süssük meg mindkét oldalukat. Tálaljuk csokoládéöntettel, vagy hengergessük meg őket reszelt csokoládéban.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése