739.
HOZZÁVALÓK:
a dió töltelékhez:
70 dkg félgorombára őrölt dió,
30 dkg süteménymorzsa,
65 dkg cukor,
5 dkg mazsolaszőlő,
1 citrom reszelt héja,
fahéj,
vaníliáscukor,
az ecseteléshez:
baracklekvár,
fehér fondán.
ELKÉSZÍTÉS:
A 738. számú recept szerint elkészített plunder tésztát nyújtsuk 5 cm vastagságúra, és 25 cm szélességűre. Töltsük meg 5 mm vastagon száraz diótöltelékkel, Hengereljük le nyújtófával gyengén, de egyenletesen, és göngyöljük fel.
A diótöltelék elkészítéséhez forraljuk fel 3 dl vízben a cukrot, és tegyük bele az ízesítőket. Ezután adjuk hozzá a diót is, hűtsük ki és dolgozzuk fel.
Az összegöngyölített tekercset tegyük sütőlemezre, és a tetejét vagdaljuk be jobbról bal felé. Az egyik bevágás a másiktól 2 cm távolságra legyen. Mélysége 1 cm. 75 % tészta, 25 % töltelék.
Kelesztés után meleg kemencében süssük. Kisülés után nyomban, még azon melegében ecseteljük be baracklekvárral, majd hígított fehér fondánnal, ecsettel húzzuk át. Mikor az áthúzás megszáradt balról jobb felé, ferdén szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése