750.
Szalontay Tiborné, Rita receptje
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
50 dkg liszt,
16 dkg zsír,
1 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
4 tojássárgája,
tejföl,
a töltelékhez:
4 tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
15 dkg darált dió, vagy mák,
1 evőkanál baracklekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a zsírral, a cukorral, a sóval, a tojássárgákkal és annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Osszuk 3 részre, és egyenként nyújtsuk ki vékonyra. Kenjük meg olvasztott zsírral, szórjuk meg egy kevés liszttel, és tekerjük fel. Vágjuk kb. 2 cm széles gurigákra, és nyújtsuk ki egyenként.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a zsírral, a cukorral, a sóval, a tojássárgákkal és annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Osszuk 3 részre, és egyenként nyújtsuk ki vékonyra. Kenjük meg olvasztott zsírral, szórjuk meg egy kevés liszttel, és tekerjük fel. Vágjuk kb. 2 cm széles gurigákra, és nyújtsuk ki egyenként.
A töltelékhez 4 tojásfehérje keményre vert habját keverjük össze a porcukorral, a darált dióval, vagy mákkal, és a baracklekvárral. Töltsük meg a kifliket.
Vajjal kikent tepsiben, előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük. Porcukorba hempergetve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése