Ads 468x60px

Pages

Macesztorta

753.
HOZZÁVALÓK:
8 tojás,
8 evőkanál cukor,
10 dkg darált dió,
citrom,
1/2 csomag sütőpor,
8 evőkanál maceszliszt,
5 dkg mazsola,
kávéskanál vaj.

ELKÉSZÍTÉS: Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral. Adjuk hozzá a darált diót, a citrom kifacsart levét, és lereszelt héját, a mazsolát, és végül a sütőporral elkevert maceszlisztet. Dolgozzuk össze óvatosan a tojásfehérjék keményre vert habjával. Töltsük kivajazott, kilisztezett tortaformába. Előmelegített, forró sütőben fél óra alatt süssük meg. A sülés megfelelőségét tűpróbával ellenőrizzük. Miután megsült borítsuk ki a formából, és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor felszeletelve, borsodóval kínáljuk. Ízlés szerint tölthető gyümölcslekvárral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése