Ads 468x60px

Pages

Rodney-puding

725.
HOZZÁVALÓK:
2 dl tej,
15 + 3 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
15 dkg liszt,
5 dkg cukor,
4 tojás,
csipetnyi só,
citrom-, illetve narancshéj,
cseresznye-, vagy ribizliöntet.

ELKÉSZÍTÉS:
Olvasszunk fel 2 dl tejben 15 dkg vajat, és folyamatos kevergetés közben adjunk hozzá 5 dkg porcukrot, és 15 dkg lisztet. Addig kevergessük, míg a tészta az edény oldaláról leválik. Ekkor vegyük le, és hagyjuk kihűlni. Közben kavarjunk simára 5 dkg cukrot 4 tojássárgájával, majd kanalanként adjuk hozzá a kihűlt masszát. Végül keverjünk bele egy csipetnyi sót, és a 4 tojás keményre vert habját. Ízesítsük cirom-, és narancshéjjal. Az egészet öntsük bele egy előzőleg forró vízbe mártott, alaposan kicsavart, 3 dkg vajjal kikent, és liszttel meghintett szalvétába. Kössük össze jól, és egy megfelelő méretű, forró, enyhén sós vízzel félig telt fazékba téve főzzük 1 órán keresztül. Közben fordítsuk meg gyakran. A fazék akkora legyen, hogy a pudinggal telt szalvéta úszni tudjon benne. Cseresznye-, vagy ribizliöntettel tálaljuk. Szalvéta helyett tűzálló tálban is főzhetjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése