751.
Kádár Kata receptje
HOZZÁVALÓK:
21 dkg liszt,
21 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
14 dkg vaj,
10 dkg cukor,
3 tojássárgája,
gyümölcslekvár,
a habhoz:
6 tojásfehérje,
10 dkg porcukor,
14 dkg darált mandula,
15 dkg darált mogyoró.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a sütőporral, a vajjal, a cukorral, és a tojássárgákkal. Nyomkodjuk el a tésztát a tepsiben egyenletesen, és süssük ki. A kihűlt tésztát kenjük meg egyenletesen egy ízlés szerint választott gyümölcslekvárral.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a sütőporral, a vajjal, a cukorral, és a tojássárgákkal. Nyomkodjuk el a tésztát a tepsiben egyenletesen, és süssük ki. A kihűlt tésztát kenjük meg egyenletesen egy ízlés szerint választott gyümölcslekvárral.
A hab elkészítéséhez verjük fel keményre a tojásfehérjéket, és adjuk hozzá a porcukrot, a darált mandulát, és a darált mogyorót. Meleg sütőben szárítsuk meg.
Tegyük a lekvárral megkent tésztára a habot. Tálaláskor vágjuk négyzetes darabokra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése